Klubnyheder

Idrætsforening og -center for alle i Lystrup-området

22. juli 2023, 12.17


Lystrup IF er lokalområdets idrætsforening med tilbud om aktiviteter for alle – fra børn og unge til voksne i alle aldre. Et af vores vigtige samlingspunkter er Lystrup Idrætscenter. 


Det er netop nu under udvidelse  med flere faciliteter, så vi kan tilbyde endnu mere aktivitet for alle i Lystrup-området. Idrætscentret er en kombination af en kommunalt ejet hal og en selvejende institution med en andelsforening bag, som driver den resterende del og netop nu står for den markante udvidelse.


Dermed er den samlede forening med 14 afdelinger og idrætsgrene bag også selv aktivt med til at lægge rammerne for, hvordan vi kan bruge vores fælles idrætscenter. Men så mange aktiviteter, der gerne vil have haltimer – spændende fra bl.a. håndbold, gymnastik og floorball til eksempelvis basketball, badminton og indendørs fodbold/futsal - skal der hvert år lægges et puslespil for at få plads til så mange aktiviteter som muligt. Det sker i fællesskab mellem idrætsforeningens ledergruppe, der består af alle afdelingernes formænd, den daglige ledelse og andelsforeningen.


I fordelingen lægges der bl.a. vægt på, at lokalområdets børn og unge kan få plads til at dyrke breddeidræt i vidt omfang inden for de tidsrum, hvor de har mulighed for at kunne deltage. Lystrup IF er jo netop lokalområdets store, samlede forening.


Som mange andre idrætsforeninger kunne vi også sagtens bruge endnu flere haltimer, da der hvert år er ønske fra afdelinger om endnu flere timer, end der er mulighed for i den nødvendige kabale, som må lægges. Det er også derfor, at der nu er skaffet midler gennem en kæmpeindsats i andelsforeningen til at udvide idrætscentret. Ligesom vi har timer på de kommunale skoler, Lystrup og Elsted, til en række aktiviteter.


På samme tid tilbydes alle afdelinger løbende ledige timer i Idrætscentret til deres aktiviteter, hvor der jo i sæsonen spilles kampe og laves stævner hen over weekenderne. Der er til den kommende sæson, 2023/24, eksempelvis fortsat plads i halkalenderen til træninger og aktiviteter en række formiddage, fredag aften samt en lang række lørdage. Dermed har afdelingerne i den fælles idrætsforening mulighed for at lægge flere timer ind der til endnu flere aktiviteter.


Lystrup IF er en forening baseret på aktive idrætsafdelinger, der hver især er stærke - men på samme tid står sammen i et fællesskab til gavn for alle i vores lokalområde.


Se mere her på hjemmesiden om afdelingernes tilbud med idræt til alle, der i afdelingerne snart ruller igen efter sommerferie-tiden.