Afdelinger   LIF   Sponsor   Aktiviteter   Støt LIF - tank OK - LIF   LIF-nyt 
Basketball
Nyheder 2016
Hold og træningstider sæson 2016/17
Kalender
Bestyrelsen
Links
Lystrup Cup 2017
Lystrup Cup 2016
Badminton
Bordtennis
Fodbold
Gymnastik & Fitness
Håndbold
Idræt 55+
Krolf
Liffen
Løb & Motion
Petanque
Svømning
Tennis
Squash

Nyheder i afdelingen

BLIV DEL AF EN BASKETKLUB MED MASSER AF AMBITIONER OG SJOV

Lystrup Lions – Lystrup IF Basket – er på jagt efter engagerede hjælpetrænere, der har lyst til at arbejde intenst med vores børne- og ungdomshold i sæsonen 2016/17. Det sker sammen med det øvrige trænerteam og klubbens bestyrelse – samt forældregruppen, som vi aktiverer omkring holdene.

Det vil da være fint, om du allerede har erfaring med basket ‐ enten som aktiv spiller eller træner. Du ved derfor også derfor, at basket kan være en sport med plads til alle – men samtidig med stort fokus på hele tiden at forbedre indsatsen, og at der ydes en koncentreret indsats til træning.

Vi har træningstimer to gange om ugen i Lystrup ‐ mandag og torsdag ‐ og dertil kommer kampe i sæsonen.

I Lystrup Lions lægger vi vægt på at være en forening for alle, der holder af at spille basketball. Vi er ikke en decideret eliteklub, men spiller basket så alle får mulighed for at udvikle sig ‐ og samtidig vise, hvad de kan.

For nærmere information kontakt straks formand Anders Leth Nielsen, tlf. 60878320, mail: andersletnielsen@gmail.com

 
 
---
Lystrup Cup 2017 er på skinner - sæt kryds i kalenderen.
 
Dette års udgave af basket-turneringen Lystrup Cup, som fandt sted i januar, blev en stor succes for den lokale arrangørklub.

Lystrup Lions har aldrig haft så mange deltagende ungdomshold som i 2016-udgaven af den store weekend-turnering, hvor 78 hold fra hele landet var med. Og samtidig slog antallet af hjælpere også de hidtidige rekorder. Netop god opbakning fra frivillige hjælpere er en forudsætning for at få et så ...stort arrangement til at fungere. Lige fra afviklingen af de mange kampe i hallen til bl.a. opgaver med overnatning og bespisning på skolerne.

Bestyrelsen i Lystrup Lions og de ansvarlige for årets turnering har netop været samlet til evaluering og lagt planerne for næste års Lystrup Cup. Håbet er, at der også da vil være stor opbakning fra forældre, spillere og mange andre til at melde sig som hjælpere.
Lystrup Cup 2017 finder sted i weekenden 21. og 22. januar – håber I husker at sætte kryds i kalenderen.

 
 .....................................................................................................................................................

En basketkæmpe kom forbi

Lystrups lokale basketklub var træt af at ’bløde talenter’ til konkurrenterne i nærområdet, så man ansatte en tidligere professionel spiller som cheftræner for klubbens hold. Og det har allerede givet pote. 

Af Tobias Heede Niebuh
tobn@berlingskemedia.dk

LYSTRUP: Et par unge børn triller rundt med en fodbold.

Hallen i Lystrup Idrætscenter er næsten tom, så der er godt med plads for de unge drenge til at trylle lidt med den runde kugle.

På sidelinjen står en stor, mørk mand med korslagte arme og knælange shorts.
»Hej Al,« lyder det fra en af de unge drenge, der må hoppe for at nå mandens udstrakte arm til en high five.

»Hej. Hvordan er sommerferien gået? Har du fået trænet lidt,« lyder det på ærkeamerikansk fra den høje mand.

Der er en helt særlig grund til, han står her i Hal c på Lystrup Centervej, hilser på de forbipasserende børn og venter på, at træningen om en lille time starter i en sportsgren, hvor bolden er noget større end den, de unge drenge triller rundt med halgulvet.
 
Al Bennett jr. er tidligere professionel basketspiller i både USA og Tyskland, er i Aarhus for at færdiggøre en master på universitetet, og så er han blevet ansat til at træne de boldglade børn i Lystrups lokale basketklub Lystrup Lions.

Frisk blod

Klubben fik i foråret efter flere forsøg fundet en ny bestyrelse.
 
Den nye formand Anders Leth Nielsen skulle sammen med den nye gruppe få klubben fremad igen, efter flere spillere var skiftet til andre klubber og havde efterladt huller i flere årgange.

»Vi er trætte af at bløde talenter, så der skulle ske noget i klubben,« siger Anders Leth Nielsen.
 
Derfor fik man sidste år fat i Al Bennett. Den 205 centimeter høje New Yorker skulle tilknyttes klubben og være cheftræner og coach, ligesom han skulle rundt på de lokale skoler og øge opmærksomheden på den
amerikanske sportsgren i lokalområdet samt uddanne nye trænere til klubben.
 
»Al er billedet på en amerikansk basketspiller og det, sammen med hans evner, kunne vi udnytte til at give noget energi og ekspertise til klubben. Vi har ansat ham som træner til alle vores hold, undtagen U8, da de er for unge til at forstå engelsk,« lyder det fra formanden i Lystrup Lions, der allerede har mærket effekten af den nye ekspertise på sidelinjen.
 
»U16-holdet havde mistet nogle af de bedste spillere til klubber tæt på. Holdet var næsten væk, og der var ingen energi. Men så kom Al, og holdet begyndte at vinde kampe igen. De fik lysten tilbage.«
 

Uudnyttet potentiale

Al Bennett stoppede sin aktive karriere som 24-årig, da en knæskade fik lægerne til at fraråde mere elitesport.
 
Nu er han blevet 33 og kan i stedet glæde sig over at lære fra sig i et land, hvor forudsætningerne for at excellere i den højintense sportsgren er mere end til stede.

»Danskerne er stille kæmper. De er store, og mange af de unge jeg møder, er meget atletiske og lærenemme, når det kommer til basket. De fleste er vant til at spille fodbold, men mange dyrker flere forskellige sportsgrene, og det er en stor fordel, når man skal lære en ny sportsgren.«

»Jeg holder virkeligt meget af træningen i Danmark. I USA tror de fleste, at de er den næste Michael Jordan, der ikke kan lære noget af en som mig. Her hører alle efter til træningen, og det gør det helt specielt at træne i Lystrup,« lyder det fra Al Bennett, der netop er kommet hjem fra New York, hvor han blandt andet har arbejdet på en udvekslingstur for Lystrup Lions, så de kan komme til hans gamle high school på den anden side af Atlanterhavet.

»Basketsporten er blevet større i Danmark, og der kommer flere og flere seere til NBAkampene (den bedste række i USA, red.). Men at opleve kampene og de bedste spillere i levende live, ville give endnu mere opmærksomhed på sporten. Så vi arbejder også på at få nogle unge spillere fra USA herover. Men vi tager små skridt« lyder det med et smil fra den amerikanske to-metermand.

Realistiske drømme

Lystrup Lions har en sund økonomi, der blandt er sikret gennem afholdelsen af Lystrup Cup. Det har givet mønter på kistebunden, som man kan bruge til at aflønne Al Bennett.
 
Men på længere sigt skal det være en rentabel forretning at have en træner på lønningslisten, og det kræver flere kontingentspillere.
 
»Det er ikke fordi, vi regner med at blive så store som Bakken Bears inden for de næste
par år, men vi håber på at få flere spillere til klubben. Både så vi kan få klubbens første pigehold,
og så der bliver fyldt op, så vi ikke har huller i årgangene. Det kunne være fedt, hvis vi kunne få spillere til klubben fra andre byer,« siger formaden for klubben, der udover U8, U10, U12 0g U16 hold har et seniorhold, der spiller i serie 2. 
..............................................................................................................................................

Ny start for Lystrup lions - basket for alle

Efter to forsøg i foråret er der blevet valgt en ny bestyrelse for basketball-afdelingen i Lystriup IF - også kaldet Lystrup Lions.

Den fuldtallige bestyrelse, som også er suppleret med andre frivillige, der vil yde en indsats, har siden en ekstraordinær generalforsamling i maj iført sig arbejdstøjet - og intenst fokuseret på at planlægge den nye sæson 2015/16. En sæson med fuld fart på og masser af aktivitet for alle.

Arbejdet sker sammen med vores nye cheftræner og coach, amerikanske Al Bennett Jr., der allerede i vinter kom til klubben. Al kommer med stor erfaring fra amerikansk og international basketball – både som spiller og træner. Han er i den nye efterårssæson med omkring vores hold i både ungdom og senior - og skal samtidig også bl.a. være med til at uddanne nye trænere til gavn for hele klubben.

Den over to meter høje amerikaner er allerede et kendt ansigt i Lystrup og omegn, da Al udover træningsbanen i Lystrup Lions også spiller basket på områdets skoler, SFO’ere m.m., hvor vi sammen med Basketball-fonden tilbyder projekter, så endnu flere børn og unge kan prøve kræfter med basketball.

Vores ambition er, at vi kan tiltrække nye medlemmer til alle vores hold, så endnu flere kan oplevelse, hvor sjovt det er at dunke bolden i kurven, lave de rette pasninger og spille fede kampe. Vi er nemlig en basketklub, hvor der lægges vægt på, at vi har plads til alle. Men samtidig vil vi også sikre, at alle spillere bliver udfordret – vi vil nemlig gerne udvikle spillerne både individuelt og som hold. Derfor lægger vi vægt på et højt niveau med en stor kapacitet som cheftræner. Det skal både være sjovt og inspirerende at spille basket i Lystrup Lions.

Vi håber at se rigtig mange både nuværende og nye spillere til sæsonstart i august – sammen med vores professionelle, amerikanske coach og de andre trænere.

Lystrup Lions – en basketklub med sjov og tempo – er klar til sæsonen med fuld fart på og masser af aktiviteter.

Læs mere på idrætsforeningens hjemmeside: http://www.lystrup-if.dk/basketball.php


...........................................................................................................................................

Sæsonstart 2015/2016 - (10. August 2015)

Vi håber, at se rigtig mange både nuværende og nye spillere til sæsonstart i august – sammen med vores professionelle, amerikanske coach og de andre trænere.

Lystrup Lions – en basketklub med sjov og tempo – er klar til en sæson med fuld fart på og masser af aktiviteter.

Sæson 2015/2016 begynder mandag den 10. august 2015, dog d. 22. august for U8 mix holdet.

Læs mere om hold og træningstider på holdoversigten.


I Lystrup Lions er der plads til alle og der lægges meget stor vægt på det sociale samvær. I ungdomsbasket sikres dette ved at trænerne vægter det meget højt, samt at alle spillere får lige meget spilletid i kampene.
 
Hvis du er i tvivl om basket er noget for dig eller om hvilket hold der passer til dig, så kontakt Michael Dinesen på e-mail:dinesen1@gmail.com eller på telefon 20 40 62 51
 
 Print
© Copyright Lystrup Idrætsforening